Agricultura sustinuta de comunitatea locala este minunata.


Ce-ar fi daca ati putea avea saptamanal un cos de produse cultivate pe plan local, iar dvs. va trebui doar sa alegeti exact ce este in el. Aceasta este ideea din spatele platformei Piata Fermierilor, un serviciu care permite consumatorilor sa "scape de supermarket" si sa cumpere in schimb alimente proaspete de la fermele din zona, online.


Noi credem ca a venit timpul sa folosim tehnologia pentru a indeparta o multime de intermediari din procesul cumparaturilor agroalimentare, astfel incat agricultorii sa poata primi o suma echitabila pentru munca lor si produsele alimentare sa ramana totusi accesibile tuturor consumatorilor.


Problema pe care noi am identificat-o are doua parti:

Exista o parte a consumatorului si exista o parte a ofertei de produse.

In ceea ce priveste consumatorii, noi ca si clienti, nu avem acces la cele mai bune si mai sanatoase produse posibile, proaspete, direct din recolta si cultivate in mod sustenabil.

In ceea ce priveste oferta, producatorilor efectivi ai alimentelor noastre nu le revine nici macar 50%  din suma pe care noi, clientii, o platim pentru produse. De exemplu, distribuitorii si comerciantii cu amanuntul dau agricultorului intre 20 si 30% din suma pe care o incaseaza de la consumatori, ceea ce nu le permite agricultorilor care muncesc si se chinuie ca sa produca acele alimente sa isi sustina si sa isi dezvolte activitatea. Multi dintre ei fiind nevoiti sa isi inchida fermele si sa isi caute alte locuri de munca.


Solutia pe care noi am gasit-o este Piatafermierilor.ro.

Piatafermierilor.ro este o piata a agricultorilor online iar misiunea noastra este de a crea un sistem alimentar mai bun, care sa fie mai bun pentru consumatori dar si pentru agricultori. Modul in care realizam acest lucru este prin conectarea fermelor direct cu consumatorii.

Acest lucru ne permite sa transmitem 100% din suma pe care consumatorul o plateste pentru produse direct cultivatorului sau producatorului de alimente si le permite consumatorilor sa isi procure produsele alimentare direct din recolta, astfel incat sa fie mai proaspete decat orice alt produs pe care il gasiti in supermarket. Clientii vor sti exact de unde provine mancarea lor. Ei au control deplin asupra produselor pe care le cumpara fara vreun angajament saptamanal. Asemanator cu o piata de cartier, clientii pot selecta si alege exact cat vor si ce vor sa cumpere.


Tendinta de pana acum a fost aceea: cu cat este mai mare cu atat este mai bine. Cu cat mai multe produse putem gasi sub un singur acoperis, cu atat mai bine. O putem numi “Magazin Unic”. Aceasta tendinta a fortat supermarket-urile sa incerce sa devina excelente in toate, pentru ca aceasta este comoditatea dorita de consumator.

Ceea ce se intampla acum ca urmare a tehnologiei si a telefoanelor mobile este ca magazinul unic a devenit chiar telefonul dvs., unde va puteti plasa comenzile simplu si rapid.

Supermarketurile se afla acum in aceasta pozitie incorecta, unde nu pot fi cele mai bune la toate. In cele din urma, acestea nu raspund tuturor asteptarilor pe care le au clientii, deoarece oricine poate gasi o alternativa mai buna pentru fiecare produs oferit de supermarket.

Apoi, supermarketurile nu sunt optimizate pentru a face fata produselor proaspete, deoarece nu primesc produse direct de la fermele locale ci le aduc de la mii de km. departare.


Obiectivul Pieteifermierilor.ro este acela, de a facilita cumparaturile pe care clientul le face o data pe saptamana pentru a umple frigiderul si bucataria cu produse proaspete direct de la ferme locale.